Για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας τον Σεπτέμβριο κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) , Μιχαήλ Βλασταράκος.

Ο ίδιος σε συνάντηση του με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, – όπου συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ – καθηγητής, Παναγιώτης Μπεχράκης, καθώς επίσης και η Δανάη Περβανίδου υπεύθυνη Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές και Αγορίτσα Μπάκα, υπεύθυνη Γραφείου Επιστημονικών Συνεργατών -, επισήμανε ότι ο Σεπτέμβριος είναι κρίσιμος μήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία επηρεάζει τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ρεύμα, είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βλασταράκος δήλωσε ότι η ελονοσία, η οποία αποτελεί μάστιγα για τον κόσμο, καθώς από αυτή χάνουν τη ζωή τους 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως (90% στις χώρες της Αφρικής), πρέπει να εκριζωθεί στη χώρα μας.

Γενικότερα – είπε – τα ζητήματα δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την Πολιτεία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τρικ δεν χωρούν σε τέτοια ζητήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έως τις 11 Αυγούστου είχαν καταγραφεί συνολικά 61 κρούσματα ενώ από τότε έχουν εκδηλωθεί επιπλέον δέκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης