Όσοι αισθάνονται ανασφάλεια με τις σχέσεις τους και τρέμουν την απόρριψη από άλλα άτομα κινδυνεύουν περισσότερο από εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλα καρδιοαγγειακά προβλήματα, όπως τονίζεται σε νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Σε μελέτη που παρουσίασαν στο περιοδικό «Health Psychology» (Ψυχολογία Υγείας) του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, οι ερευνητές του πανεπιστημίου «Ακάντια» της Νόβα Σκότια αναφέρουν ότι ανέλυσαν τις περιπτώσεις 5.645 ατόμων ηλικίας από 18 έως 60 ετών, συνδέοντας τις μακροχρόνιες παθήσεις τους με τον βαθμό ανασφάλειας και φοβίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι αισθάνονται πιο ασφαλείς ψυχικά (νιώθουν άνετα με τους γύρω τους και δεν διστάζουν να τους πλησιάσουν) έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που εμφανίζουν σε μεγάλο ποσοστό τέτοια προβλήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανασφαλείς άνθρωποι είναι πιο αγχωμένοι και αυτό τους οδηγεί συχνά να καπνίζουν και να πίνουν περισσότερο, με συνέπεια να προσθέτουν νέους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους. Άλλοι λόγοι που τους οδηγούν σε τέτοιου είδους προβλήματα υγείας είναι το ότι αποφεύγουν περισσότερο τις επισκέψεις σε γιατρούς, δίνουν λιγότερη σημασία στις συμβουλές τους και γενικά δεν αλλάζουν εύκολα το στιλ ζωής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης