Πρόσφατη επιστημονική έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι οι άνδρες βλέπουν και αξιολογούν καλύτερα πράγματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, ενώ αντίστροφα οι γυναίκες υπερτερούν όταν βλέπουν κοντινά πράγματα. Με άλλα λόγια, οι άνδρες βλέπουν καλύτερα την ευρύτερη εικόνα και οι γυναίκες περισσότερο τη λεπτομέρεια.

Η διαφορά οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο που έχουν εξελιχτεί οι εγκέφαλοι των δύο φύλων στο πέρασμα εκατομμυρίων ετών. Οι άνδρες, που ανέκαθεν ήταν επιφορτισμένοι με το κυνήγι, έγιναν καλύτεροι στο να βλέπουν μακριά για να αξιολογούν καλύτερα τους στόχους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, οι γυναίκες, που αρχικά ήταν συλλέκτριες καρπών και φρούτων και στη συνέχεια ασχολούνταν κυρίως με οικιακές και γεωργικές εργασίες, βελτίωσαν την όραση και την προσοχή τους, όσον αφορά “στόχους” σε μικρή απόσταση από τα μάτια τους και ιδιαίτερα μέσα στην ακτίνα του χεριού τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε από την ψυχολόγο Έλεν Στάνσι του Κολεγίου Χάμερσμιθ και Δυτικού Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας “British Journal of Psychology”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τον βρετανικό Τύπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης