Τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο φιλοξένησαν η Λουκίλα Καρρέρ και η Λίτσα Θεοφάνους στην τηλεόραση της Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα».

«Είμαστε αντίθετοι στη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από σούπερ μάρκετ γιατί και αυτά είναι κανονικά φάρμακα που αδειοδοτούνται από τον ΕΟΦ και πρέπει να πωλούνται από τα φαρμακεία και μόνον» είπε ο κ.Λουραντος. «Η μόνη τους διαφορά από τα υπόλοιπα φάρμακα είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ο ασθενής τα καταναλώνει χωρίς τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αποτέλεσμα θα είναι σε βάρος του καταναλωτή γιατί την ώρα που θα απελευθερωθεί η αγορά του μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου θα ανέβει η χονδρική τιμή ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η λιανική τιμή του ίδιου – ακριβότεροι πλέον – φαρμάκου θα είναι χαμηλότερη στο σούπερ μάρκετ από ό,τι στο φαρμακείο, αφού τα περιθώρια κέρδους του σούπερ μάρκετ είναι διαφορετικά».

Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης