«Βγάζουν» τις άσπρες μπλούζες αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους, που χρονίζουν.

Μετά την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πάρει μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμόνος αύριο στις 10π.μ., που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας την υπεράσπιση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Υγειονομικοί είναι οι πλέον κακά αμειβόμενοι στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα έχουν τις πιο βαριές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση και ανθυγιεινότητα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και διευκρινίζει: «Η εργατική νομοθεσία παραβιάζεται συστηματικά για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ΕΣΥ χάριν στην αυτοθυσία των Υγειονομικών».

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων είναι:

-Αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ.
-Διασφάλιση των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
-Κατάργηση αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, όχι στη στοχοποίηση των γυναικών και των μητέρων.
-Ένταξη άμεσα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
-Προσλήψεις του αναγκαίου μονίμου προσωπικού.
-Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και πρόσθετων αμοιβών για αργίες – νυχτερινά –εξαιρέσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης