Η εντατική άσκηση μειώνει την όρεξή μας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 10:45
Η εντατική άσκηση μειώνει την όρεξή μας
Η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να μειώσει την όρεξή μας αμέσως μετά, αλλά και την επόμενη μέρα, σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «International Journal of Obesity».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν περίπου 200 θερμίδες λιγότερες έπειτα από μια εντατική προπόνηση συγκριτικά με την κατανάλωση θερμίδων ύστερα από ξεκούραση.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας, συμμετείχαν 17 υπέρβαροι ενήλικες, οι οποίοι ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης σε στατικό ποδήλατο, μέτριας, υψηλής ή πολύ υψηλής έντασης, καθώς και ξεκούρασης.

Με βάση τις μετρήσεις των ερευνητών οι συμμετέχοντες έφαγαν 764 θερμίδες έπειτα την ξεκούραση, 710 μετά τη μέτρια άσκηση, 621 ύστερα από την υψηλής έντασης προπόνηση και 594 μετά την πολύ υψηλής έντασης προπόνηση.

Όσο για την επόμενη μέρα, κατανάλωσαν 2.600 θερμίδες μετά την ημέρα της ξεκούρασης, 2.300 έπειτα από την ημέρα της μέτριας προπόνησης και 2.000 θερμίδες μετά τη μέρα της πολύ έντονης προπόνησης.

Πηγή: dietplus
Επιμέλεια:Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 10:45