Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τη θνησιμότητα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, 15:31
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τη θνησιμότητα
Νέο κείμενο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό του κόσμου, το «New England Journal of Medicine» (MEJM), έρχεται να εξυμνήσει -για ακόμη μία φορά- τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, το συγκεκριμένο είδος διατροφής μειώνει δραστικά τη θνησιμότητα και οδηγεί σε μακροζωία και καλή υγεία.

Όπως ανακοίνωσαν Έλληνες ερευνητές στις αρχές Ιουλίου στις ΗΠΑ, μία μορφή μεσογειακής διατροφής, πλούσια σε λαχανικά, σαλατικά, όσπρια, φρούτα και ελαιόλαδο, φαίνεται να μειώνει δραστικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αφού παρακολούθησαν περισσότερους από 22.000 ενήλικους ανθρώπους στην Ελλάδα για σχεδόν τέσσερα χρόνια, ο γνωστός καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ) και οι συνεργάτες του γιατροί βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν πιστά τον μεσογειακό τρόπο διατροφής και διαβίωσης είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κύριων «φονιάδων», που είναι η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, 16:39