Δημιουργήθηκε από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στις 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η πρώτη ιστοσελίδα για τους πάσχοντες από άσθμα. Ο στόχος της ιστοσελίδας είναι η άμεση, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση για τη διάγνωση, την θεραπεία και τα συμπτώματα του άσθματος που βασανίζει περίπου το 9% του Ελληνικού πληθυσμού

Η σελίδα, myasthma.gr , παρέχει τις εξής θεματικές ενότητες καλύπτοντας κάθε κατηγορία ασθενών και ερευνητών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικές πληροφορίες (Τι είναι το άσθμα, Συμπτώματα, Εξετάσεις, Αλλεργική ρινίτιδα και άλλες αλλεργίες,online test 5 λεπτών για δεις αν έχεις άσθμα, άσθμα και εργασία, άσθμα και άσκηση, ειδικές μορφές, το άσθμα στην Ελλάδα, Διάσημοι ασθματικοί και η ιστορία του άσθματος).

Πληροφορίες για τον ασθενή (Τα φάρμακα και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις, Άλλα μέτρα αντιμετώπισης του άσθματος, Έλεγχος, Τι επιδεινώνει το άσθμα, Τι να κάνω στην κρίση, Πότε να επικοινωνήσω με τον γιατρό μου, Άσθμα και καθημερινότητα, Τα 5 βασικά σημεία για μια φυσιολογική ζωή).

Πληροφορίες για τους γονείς (Άσθμα στα παιδιά, στο σχολείο, στην εγκυμοσύνη) και μια λίστα Συχνών ερωτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η σελίδα αποτελεί μια πολύ σύνθετη εργασία, καθώς εκτός από την παροχή έγκυρων επιστημονικών πληροφοριών για το βρογχικό άσθμα, θα δίνει τη δυνατότητα στους πάσχοντες από βρογχικό άσθμα ή/και στα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να επικοινωνούν με κάποια από τα μέλη της ομάδας και να πάρουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με το άσθμα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δήλωσε:

«Στόχος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας είναι να διασφαλίζει την παροχή ορθής επιστημονικής ενημέρωσης και φροντίδας στους ασθενείς και παράλληλα να στηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του Έλληνα πνευμονολόγου αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το ρόλο του. Η ΕΠΕ βρίσκεται σε μια περίοδο ιδιαίτερης εγρήγορσης τόσο σε θέματα εκπαίδευσης όσο και σχέσεων με τη Διεθνή Πνευμονολογική κοινότητα, και εμπλουτίζει συνεχώς τις δραστηριότητες της με διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων διαδικτυακής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης ειδικευόμενων πνευμονολόγων. Στόχος μας είναι και οι 18 Ομάδες Εργασίας της ΕΠΕ, να αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Πνευμονολογίας, και η σημερινή παρουσίαση του νέου ιστότοπου για ασθενείς με άσθμα αποτελεί ένα τέτοιο εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχούς υλοποίησης των στόχων που έχουμε θέσει».

Πηγή: Goodnews

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης