Οι χυμοί που πρέπει να πίνουμε

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 12:43
Οι χυμοί που πρέπει να πίνουμε
Για πολλούς δεν είναι εύκολο να καταναλώνουν κάθε μέρα τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων και λαχανικών. Αν ανήκετε, λοιπόν, σε αυτή την κατηγορία, η καλύτερη λύση είναι οι χυμοί, όχι όμως όλοι.
Διαβάστε παρακάτω τι είδους χυμούς πρέπει να καταναλώνετε, για να πετύχετε τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών.

1. Οι έτοιμοι χυμοί έχουν θρεπτική αξία;

Οι περισσότεροι είναι άριστες πηγές καλίου, βιταμίνης C, και Α. Επιπλέον, καλύπτουν τις ανάγκες μας σε υγρά. Από την άλλη όμως, η επεξεργασία του φρούτου σε χυμό μειώνει σημαντικά τις φυτικές ίνες που θα καταναλώναμε, εάν το τρώγαμε ολόκληρο.

2. Πότε είναι πραγματικός χυμός;

Ένα προϊόν που υπάρχει στην αγορά μπορεί να ονομαστεί «χυμός» μόνο αν είναι 100% χυμός φρούτου. Αυτό συμπεριλαμβάνει και συνδυασμούς από διάφορα φρούτα και λαχανικά. Αν όμως περιέχει και ζάχαρη ή άλλα συστατικά, τότε θεωρείται φρουτοποτό, κοκτέιλ η νέκταρ.

3. Συμπυκνωμένος ή φρεσκοστυμμένος;

Οι περισσότεροι 100% χυμοί που θα βρείτε σε συσκευασίες στην αγορά παράγονται από συμπυκνωμένο χυμό. Είναι το ίδιο με τον κανονικό χυμό, αλλά χωρίς το νερό. Αφαιρώντας το από το χυμό, μειώνεται το βάρος και διευκολύνεται έτσι η μεταφορά του. Όταν ξαναπροστίθεται νερό στο χυμό, αυτός έχει την ίδια διατροφική αξία με τον κανονικό. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός έχει ελάχιστες διατροφικές διαφορές με τον έτοιμο συμπυκνωμένο.

4. Αξίζει να είναι εμπλουτισμένοι;

Πολλές εταιρείες προσφέρουν χυμούς που είναι εμπλουτισμένοι με θρεπτικά συστατικά, ώστε να τα προσλάβουμε πιο εύκολα. Μερικές έχουν επιπλέον βιταμίνη C, ασβέστιο, φυτικές ίνες, στερόλες, ακόμα και Ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν καλές επιλογές, αν δεν μπορείτε να λάβετε τις συγκεκριμένες ουσίες από τις φυσικές πηγές τους.

ΠΗΓΗ: Prevention

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 12:58