Οι «Εξελίξεις στην Ουρολογία – Ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην Ουρολογία: Ενδοουρολογία, Λαπαροσκοπική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική», είναι το κεντρικό θέμα του 5ου Ουρολογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 25 ως και τις 27 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών Ουροποιογεννητικού Συστήματος (Ι.Ε.Ε.ΟΥ.) σε συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ουρολογία

· Ρομποτική χειρουργική στην Ουρολογία

· Εξελίξεις στη διάγνωση και ενδοσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων του κατώτερου ουροποιητικού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Χειρουργική αποκατάσταση προπτώσεων πυελικού εδάφους

· Ενδοσκοπική αντιμετώπιση της λιθίασης ουροποιητικού ”

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ελλαδικό χώρο οι οποίοι θα αναπτύξουν τα νεότερα δεδομένα στις ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στην Ουρολογία, σε πείσμα ίσως των καιρών που επιβάλλουν ολοένα και περισσότερους οικονομικούς περιορισμούς στον τομέα της υγείας. Σε αυτό το διήμερο θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν εμπεριστατωμένα και λεπτομερώς τα νέα δεδομένα αλλά και η εμπειρία του σήμερα από καταξιωμένους συναδέλφους με γνώσεις και εμπειρία σε ενδοουρολογία, λαπαροσκοπική και ρομποτική ουρολογία.

Τονίζεται, πως για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει για τους συμμετέχοντες η δυνατότητα γνωριμίας – πειραματισμού με εξομοιωτές ενδοουρολογίας και λαπαροσκοπικής ουρολογίας.

Την επιτροπή διοργάνωσης στελεχώνουν: Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Ουρολογίας – Νευροουρολογίας Α.Π.Θ., κ. Ιωαννίδης Ισαάκ – Ευάγγελος και Αντιπρόεδροι ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Γιακουμέλος Αλέξανδρος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. κ. Χατζημουρατίδης Κων/νος.

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης