Τον δικό του ηλεκτρονικό φάκελο υγείας θα έχει ο κάθε πολίτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και αποτελέσματα αυτών, αλλά και τα εμβόλια στα οποία έχει υποβληθεί (ειδικά στην περίπτωση των παιδιών).

Την αποκάλυψη έκανε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., Νίκη Τσούμα η οποία υποστηρίζει ότι ήδη η εφαρμογή αυτή λειτουργεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας, δηλαδή στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα στο πεδίο της ηλεκτρονικής υγείας το οποίο θα αποτελέσει τον Εθνικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δημογραφικά και επιδημιολογικά στοιχεία.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα διαχρονικής παρακολούθησης της πορείας της υγείας των πολιτών, της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας, της εξατομικευμένης ιατρικής, ενώ παράλληλα καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. 

Για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) έλαβε παγκόσμια διάκριση στην τελετή απονομής των βραβείων του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών “WITSA Global ICT Excellence Awards 2019” που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του World Congress on Information Technology 2019, στις 8 Οκτωβρίου 2019, στo Ερεβάν της Αρμενίας. Το έργο του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΗΦΥ) διακρίθηκε ως Merit Winner στην κατηγορία “Innovative ehealth Solutions”, έργο το οποίο υλοποιήθηκε από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών «Όμιλος ΟΤΕ-ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε. και τον συνεργάτη της DATAMED Α.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης