Ημερίδα «Καρδιαγγειακές παθήσεις στα Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 15:00
Ημερίδα «Καρδιαγγειακές παθήσεις στα Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα»
Οι Ρευματοπαθείς στην Ελλάδα ανέρχονται περίπου σε 3.000.000. Το 2,1% του πληθυσμού πάσχει από σοβαρά Αυτοάνοσα Φλεγμονώδη Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, η Ψωριασική Αρθρίτιδα, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, το Συστηματικό Σκληρόδερμα, οι Συστηματικές Αγγειίτιδες και άλλα.

Οι Ρευματικές Παθήσεις προσβάλλουν όλες τις ηλικίες (όχι μόνον τους ηλικιωμένους) και εκτός από τον πόνο και την ανικανότητα συνοδεύονται από αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα ιδιαίτερα από το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ασθενών με Ρευματοπάθειες έχουν αναλάβει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση με κύριο σύνθημα: «Ρευματικές Παθήσεις: Πρώιμη διάγνωση – Έγκαιρη αντιμετώπιση».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται Επιστημονική και Επιμορφωτική Ημερίδα σε συνεργασία με το Εξωτερικό Ιατρείο για Ασθενείς με Ρευματικά Νοσήματα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με θέμα: «Καρδιαγγειακές παθήσεις στα Συστηματικά Ρευματικά Νοσήματα» την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η Ημερίδα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ασθενείς. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στους ιστοτόπους www.onasseio.gr, www.ere.gr & www.tosomasoumilaei.gr.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 15:20