Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πρόκειται για την Κλινική που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, από την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία κι αλλού.

Είναι βέβαια και η Κλινική με τα πιο βαριά περιστατικά. Περιστατικά που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και θεραπείες, με αποτέλεσμα και τα εξωτερικά της ιατρεία να «πνίγονται» στην κυριολεξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τελευταίο χρόνο όμως, φεύγουν μόνιμοι γιατροί με πολυετή υπηρεσία και μεγάλη προσφορά αλλά παράλληλα είναι ελάχιστο το ενδιαφέρον για την ειδικότητα, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Και οι ειδικευόμενοι όμως που φτάνουν στην Κλινική, αργά ή γρήγορα θέλουν να την εγκαταλείψουν. Μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή την περίοδο, δύο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Μάλιστα μία γιατρός αναρρώνει μετά από πρόβλημα υγείας στην ώρα της εφημερίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην λίστα αναμονής δεν υπάρχει κανένας γιατρός που να ενδιαφέρεται για ειδικότητα στην Ογκολογική Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις εφημερίες της Κλινικής.

Προβλήματα που επιχειρείται να λυθούν με εφημερίες γενικών, ειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι κλήθηκαν να συμβάλλουν εθελοντικά κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε μεταξύ του διοικητή του Νοσοκομείου, των ειδικευόμενων γενικών γιατρών, του αναπληρωτή διευθυντή της Ογκολογικής και αντιπροσωπείας της ΕΙΝΗ.

«Πώς θα στηθεί ογκολογική κλινική επαρκής για τις ανάγκες των καρκινοπαθών της Περιφέρειας την ώρα που υπάρχει λειψό προσωπικό που για χρόνια παραμένει σε ένα από τα πιο βαριά τμήματα, την ώρα που πολλά ογκολογικά φάρμακα περνούν στη διάθεση από τον ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία, που στερούνται επαρκούς χρηματοδότησης; Δε διαφωνούμε με τις προθέσεις για μία μελλοντική εύρυθμη λειτουργία της ογκολογικής, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως ότι είναι κόστος για το κράτος, όπως η θεραπεία των καρκινοπαθών, περικόπτεται. Το να πιστεύει κάποιος ότι η λειτουργία μίας κλινικής με τέτοιο τεράστιο φόρτο και μεγάλο αριθμό βαρέως πασχόντων είναι μόνο θέμα διαχείρισης, χωρίς οικονομική ενίσχυση από το κράτος, χωρίς επαρκές προσωπικό και με τεράστια εντατικοποίηση, στην καλύτερη περίπτωση είναι αυταπάτη», σημειώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ παρέχει αμέριστη κάλυψη στους ειδικευόμενους γενικούς γιατρούς ώστε να μην πραγματοποιήσουν καμιά εφημερίδα σε κλινική εκτός του προγράμματος εκπαίδευσής τους και συνάμα προχωρά σε γενική συνέλευση στις 30 Ιουνίου προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης