Πρώτοι στη χρήση κάνναβης και κοκαΐνης έρχονται οι Aμερικανοί παγκοσμίως, παρά την αυστηρή νομοθεσία που ισχύει στη χώρας τους. Αυτό προκύπτει από την έρευνα Aυστραλών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που βασίζεται σε στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έγινε σε δείγμα 54.068 ατόμων από 17 χώρες, το 16,2% των Αμερικανών έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ το 42,4% , δηλαδή τέσσερις στους δέκα έχουν κάνει χρήση κάνναβης. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Νεοζηλανδοί με το 4,3% να κάνει χρήση κοκαΐνης και το 41,9% να έχει καπνίσει μαριχουάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότερο επιρρεπείς στις ουσίες είναι οι νέοι άνδρες, άγαμοι ή διαζευγμένοι και με υψηλό εισόδημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η χρήση ναρκωτικών δεν επηρεάζεται από την πολιτική και τη νομοθεσία που εφαρμόζει το κάθε κράτος . Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το παράδειγμα της «φιλελεύθερης» Ολλανδίας με μόλις το 1,9% να έχει κάνει χρήση κοκαΐνης και το 19,8% να έχει δοκιμάσει κάνναβη.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης