Υπηρεσία τηλεφροντίδας για τους ηλικιωμένους πολίτες του Δήμου Θέρμης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07
Υπηρεσία τηλεφροντίδας για τους ηλικιωμένους πολίτες του Δήμου Θέρμης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θέρμης προσφέρει στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής του, εντελώς δωρεάν, την κάλυψη της υπηρεσίας «Tηλεφροντίδας» μέσω της οποίας εποπτεύεται το περιβάλλον (εντός και εκτός οικίας), η συμπεριφορά και η καθημερινή δραστηριότητα των ατόμων που διαβιούν μόνοι τους, με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση περιπτώσεων στις οποίες χρειάζονται βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των ωφελούμενων της υπηρεσίας καθώς είναι σε θέση να ορίζουν την καθημερινότητά τους πιο ανεξάρτητα.

Παράλληλα το συγγενικό τους περιβάλλον γνωρίζει ότι μία υπηρεσία παρέχει σε 24ωρη βάση προστασία και φροντίδα στους ανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Η άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά από πλευράς της «Τηλεφροντίδας» είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας, έξοδα αποκατάστασης σε περίπτωση νοσηλείας κλπ.
Η υπηρεσία «Τηλεφροντίδας» απευθύνεται σε άτομα άνω των 70 ετών, μία κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Σκοπός του Δήμου είναι να εξασφαλίσει στα ευπαθή αυτά άτομα παράταση του χρόνου ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι, μείωση των εξόδων φροντίδας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους, καλύτερο επίπεδο διαβίωσης μέσα από υψηλή παροχή υπηρεσιών φροντίδας.

Ωφελούμενοι της υπηρεσίας είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τα κριτήρια ή βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών διαβίωσης, είτε είναι εγγεγραμμένα μέλη στις δομές φροντίδας του Δήμου είτε όχι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07