ΙΣΑ: Ψυχικές ασθένειες λόγω κρίσης παρουσιάζει το 10-12% των Ελλήνων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 18:24
ΙΣΑ: Ψυχικές ασθένειες λόγω κρίσης παρουσιάζει το 10-12% των Ελλήνων
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα για τη ψυχική υγεία των Ελλήνων καθώς περίπου 10-12% του πληθυσμού παρουσιάζει ψυχικές παθήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη.

Παράλληλα, μόλις οι μισοί πάσχοντες προσφεύγουν στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία».

Η οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια έπληξε την ψυχική υγεία όχι μόνο των πασχόντων αλλά και των υγιών ανθρώπων σημείωσε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε ακόμη για έλλειμμα που διαπιστώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Ψυχιατρικής Υγείας, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, επιδεινώνεται από τη συρρίκνωση των προγραμμάτων ψυχικής υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών που δεν χρηματοδοτούνται και είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 12:33