Συνολικά 8 Ιταλοί ευρωβουλευτές ζητούν με ερώτησή τους στην Κομισιόν να προχωρήσει η θεραπεία ασθενών με Covid-19 στο σπίτι. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές Luisa Regimenti (ID), Matteo Adinolfi (ID), Simona Baldassarre (ID), Francesca Donato (ID), Silvia Sardone (ID), Lucia Vuolo (ID), Tudor Ciuhodaru (S&D), και Elena Lizzi (ID).

Αναλυτικά η ερώτηση προς την Κομισιόν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χιλιάδες ασθενείς πεθαίνουν καθημερινά από κορωνοϊό και, σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις  παραλλαγές του SARS-CoV-2, οι οποίες συνεχίζουν να εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό

Ενώ η επιστημονική έρευνα επικεντρώνεται στα εμβόλια, στις περισσότερες χώρες, οι γιατροί αναγκάζονται να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για εναλλακτικές θεραπείες που χορηγούνται σε ασθενείς.

Έχει αποδειχθεί ότι τα αντιφλεγμονώδη, η ηπαρίνη, το αντιβιοτικό, η κορτιζόνη, η υδροξυχλωροκίνη, που λαμβάνονται στα αρχικά στάδια της λοίμωξης, έχουν θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με Covid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, για την εξάλειψη του κινδύνου μετάδοσης και την αποφυγή του κορεσμού των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, η αποτελεσματική  φροντίδα , θεραπεία στο σπίτι είναι μια επιθυμητή επιλογή.

Μπορεί η Επιτροπή να διευκρινίσει εάν:

1. προτίθεται να προχωρήσει, επίσης μέσω του EMA, σε μια συγκεκριμένη και συστηματική συλλογή δεδομένων και στην προώθηση μελετών σχετικά με τις βέλτιστες θεραπείες που θα χορηγηθούν σε ασθενείς ;

2. σκοπεύει να παράσχει κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις μεθόδους χορήγησης των συγκεκριμένων θεραπειών που είναι σήμερα διαδεδομένες;

3. Σκοπεύει να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη, στα κράτη μέλη, συστημάτων φροντίδας στο σπίτι και κοινωνικής πρόνοιας;»

Διαβάστε  επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης