Δώδεκα Κινέζοι τουρίστες, μέλη του τουριστικού γκρουπ με το οποίο έφτασαν στην Ιταλία οι δύο Κινέζοι που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό, νοσηλεύονται προληπτικά στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης.

Έχουν υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες εργαστηριακές εξετάσεις και μέχρι το Σάββατο αναμένονται τα αποτελέσματα. Άλλοι τρεις υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου διέμειναν οι δυο ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκε ο ιός, μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε διέθεσε πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση συναγερμού για έξι μήνες. Το υπουργικό συμβούλιο όρισε ειδικό επίτροπο για τη διαχείριση της κατάστασης τον Άντζελο Μπορέλι, στέλεχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Μπορέλι θα μπορεί να προχωρεί και σε προσωρινή κατάσχεση ξενοδοχείων, σε περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενηθούν, σε απομόνωση, άτομα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το κοροναϊό. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω μέτρα και λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, η οποία ισχύει από απόψε, διευκρινίσθηκε ότι δεν ισχύει μόνο για την μεταφορά επιβατών στην Ιταλία αλλά και εμπορευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης