Καλαμάτα: Προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του μαστού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015, 06:55
Καλαμάτα: Προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του μαστού
Ειδικό κλιμάκιο από επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου Καλαμάτας, αποτελούμενο από ιατρούς, νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας, θα βρίσκεται σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και τη σωστή αυτοεξέταση.

Το κλιμάκιο του νοσοκομείου θα βρίσκεται στην πλατεία της Καλαμάτας από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 17.30 μέχρι τις 21.00, ενώ αρωγοί στη δράση αυτή είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος «Ξαναρχίζω».

Όπως επισημαίνεται από το νοσοκομείο, ο καρκίνος του μαστού, παρότι είναι μία σοβαρή και συχνή ασθένεια, δεν είναι πλέον ανίατη και μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως, μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της γρήγορης παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται απαραίτητη η σωστή ενημέρωση και πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συχνής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης όποτε χρειάζεται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας, όπου λειτουργεί από τις 31 Ιουλίου 2013 ιατρείο μαστού, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 1.197 άτομα.

Διαβάστε επίσης: «O καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»-Πέντε γιατροί μιλούν στο zougla.gr
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 12:14


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015, 06:57