Καλύτεροι εραστές χωρίς τσιγάρο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 15:37
Καλύτεροι εραστές χωρίς τσιγάρο
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κρίστοφερ Χάρτε του Συστήματος Υγείας της Βοστώνης, διευκρίνισαν ότι αν και η έρευνά τους δεν πρέπει να θεωρείται ότι κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα πάνω στο ζήτημα, παρόλα αυτά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμα και από τους πιο νέους, που θεωρούν συνήθως ότι έχουν μπροστά τους αρκετό χρόνο μέχρι να ανησυχήσουν για τέτοια θέματα.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με 65 άνδρες, που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα και οι οποίοι έκοψαν επί οκτώ εβδομάδες το τσιγάρο.

Τους έδειξαν στο εργαστήριο -πριν και μετά το κόψιμο του καπνίσματος- «τολμηρά» φιλμ και, την ίδια στιγμή, μετρούσαν σε ποιο βαθμό διεγείρονταν σεξουαλικά οι εθελοντές. Παράλληλα, κατέγραφαν τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών εκτός του εργαστηρίου.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, 20 άνδρες συνέχιζαν να μην καπνίζουν, ενώ οι υπόλοιποι 45 το είχαν ξαναρχίσει. Όσοι το είχαν κόψει, εμφάνιζαν -τουλάχιστον στο εργαστήριο- καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά τη στύση τους, ενώ και η διέγερσή τους έφθανε ταχύτερα στο αποκορύφωμα. Από την άλλη, πάντως, δεν έδειχναν κάποια ιδιαίτερη βελτίωση στις πραγματικές σεξουαλικές σχέσεις τους εκτός εργαστηρίου.

Πικάντικες αμφιβολίες

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πιθανώς η βελτίωση που παρατηρείται στο εργαστήριο (κατά την παρακολούθηση των «πικάντικων» ταινιών) χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «μεταφραστεί» σε καλύτερες επιδόσεις στην κρεβατοκάμαρα.

Το κάπνισμα έχει συσχετιστεί με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια, αλλά η νέα έρευνα, όπως είπε ο Χάρτε, δίνει ένα νέο επιχείρημα σε όσους σκέφτονται να το κόψουν αλλά διστάζουν. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μακρόχρονοι καπνιστές έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν σεξουαλική ανικανότητα σε σχέση με τους μη καπνιστές.

«Ακόμα και οι άνδρες που δεν έχουν διαγνωστεί κλινικά με στυτική δυσλειτουργία, μπορούν να επωφεληθούν από το κόψιμο του καπνίσματος«, όπως είπε ο Χάρτε.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας «British Journal of Urology International»

ΠΗΓΗ: blog.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 15:40