Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ): Τι είναι και γιατί αφορά άμεσα όλους τους άνδρες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 18:14
Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ): Τι είναι και γιατί αφορά άμεσα όλους τους άνδρες
O προστάτης είναι ένας αδένας που έχει μέγεθος κάστανου με τη βάση του προς την ουροδόχο κύστη και την κορυφή προς την ουρήθρα. Βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη του άνδρα και από μέσα διέρχεται η ουρήθρα, μέσω της οποίας αποβάλλονται τα ούρα. Η κύρια λειτουργία του προστάτη είναι να εκκρίνει το προστατικό υγρό που μαζί με τα σπερματοζωάρια και το υγρό των σπερματοδόχων κύστεων δημιουργούν το εκσπερμάτισμα, κατά την κορύφωση της σεξουαλικής επαφής.

Κατά τη διάρκεια της ζωής ενός άνδρα ο προστάτης υποβάλλεται σε διάφορες αλλαγές. Το μέγεθος του προστάτη παραμένει σταθερό μέχρι το τέλος της 5ης δεκαετίας ζωής, αλλά μετά αρχίζει να διογκώνεται στα περισσότερα άτομα. από ορμονικούς λόγους. Αυτή η γενική υπερτροφία του προστατικού ιστούεπιστημονικά ονομάζεται Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη (ΚΥΠ).

H καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι μια καλοήθης αύξηση του μεγέθους του προστάτη. Στην ΚΥΠ υπάρχει αύξηση του αριθμού των επιθηλιακών κυττάρων και των κυττάρων του στρώματος του προστάτη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων αρκετά διακριτών οζιδίων στη μεταβατική ζώνη του προστάτη.

Όταν είναι αρκετά μεγάλα τα οζίδια, προβάλλουν στην ουρήθρα και αυξάνουν την αντίσταση στη ροή των ούρων από την κύστη. Η αύξηση στην αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα ο εξωστήρας μυς της κύστης να δουλεύει περισσότερο με αποτέλεσμα την σταδιακή υπερτροφία, αστάθεια ή ατονία του μυ της κύστης. Αν και τα επίπεδα προστατικού αντιγόνου (PSA) μπορεί να είναι ανεβασμένα λόγω φλεγμονής και του αυξημένου όγκου του οργάνου, η ΚΥΠ δεν οδηγεί σε καρκίνο ή σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η αδενωματώδης αύξηση του μεγέθους του προστάτη θεωρείται ότι ξεκινά περίπου στην ηλικία των 30 ετών. Στην ηλικία των 50 υπολογίζεται ότι περίπου οι μισοί άνδρες εμφανίζουν ΚΥΠ και 75% στην ηλικία των 80. Περίπου στους μισούς από αυτούς η ΚΥΠ είναι κλινικά σημαντική.

Τα συμπτώματα της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη που εμφανίζονται πιο συχνά, είναι τα αποφρακτικά συμπτώματα (λόγω της πίεσης του προστάτη στην ουρήθρα) και τα ερεθιστικά συμπτώματα, λόγω των αλλαγών της ουροδόχου κύστεως για να υπερνικήσει την αποφρακτική ούρηση.

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

Δυσκολία στην πρωινή έναρξη της ούρησης, διακοπτόμενη ούρηση (ούρηση που σταματά και ξεκινά), ούρηση με διχαλωτή ροή, αδύναμη ροή ούρων (μειωμένη ακτίνα ούρησης), στραγγουρία (σταγονοειδής ούρηση στο τέλος της ούρησης) και επίσχεση (ο ασθενής δεν μπορεί να ουρήσει).

ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:

Συχνουρία, δηλαδή η ανάγκη να ουρείτε αρκετά συχνά πάνω από 8 φορές το 24ωρο, η ούρηση που έρχεται απότομα και χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να αναβάλουμε και έχει πάντα μικρή ποσότητα ουρών, η ακράτεια ούρων, η νυχτερινή έγερση για ούρηση και το αίσθημα ατελούς κένωσης.
Όλα αυτά είναι συμπτώματα που προέρχονται από υπερπλασία του προστάτη, που εκτός από σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε επιδείνωση της ποιότητας στη σεξουαλική ζωή.

Την απάντηση για το αν υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος να αποτραπούν τα προβλήματα από τον προστάτη, τη δίνει η εταιρεία Vivapharm μέσω του νέου προϊόντος
PROSTENAL CONTROL.

Το Prostenal Control, είναι εντελώς φυσικό προϊόν με πρωτοποριακή σύνθεση με ειδικά οφέλη στην δύναμη, την αντοχή, και τη σεξουαλική ικανότητα, χωρίς παρενέργειες και δρα με δύο διαφορετικούς τρόπους.

1. Μειώνει σημαντικά τα άμεσα προβλήματα που σχετίζονται με τον προστάτη όπως είναι η συχνουρία, η νυκτουρία, το τσούξιμο, η διακεκομμένη ούρηση ή η ούρηση σε σταγόνες, κλπ.
2. Αυξάνει τη ζωτικότητα και τη μυϊκή δύναμη και βοηθά σημαντικά τη γονιμότητα και τον ανδρισμό.

Εστιάζοντας στα φυσικά συστατικά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού:
SAW PALMETTO: πλούσια πηγή β-σιτοστερόλης, αιθυλεστέρες και ελεύθερα λιπαρά οξέα. Σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων της Υπερπλασίας του Προστάτη (ΚΥΠ): βελτίωση στον υπολειπόμενο όγκο ούρων (μείωση κατά 50%), στη νυκτουρία (μείωση 54%) και πολυουρία (μείωση κατά 37%), μείωση του πόνου κατά την ούρηση (από 75% σε 37%).

Μειώνει την ανάπτυξη του προστάτη με την αναστολή της δέσμευσης της διυδροτεστοστερόνης (DHT) στους ανδρογονικούς υποδοχείς, αναστέλλοντας την 5-α-ρεδουκτάση και παρεμβαίνοντας με την ενδοπαθητική κλινική δοκιμή υποδοχέων οιστρογόνων δείχνει σημαντική μείωση της συγκέντρωσης DHT κατά 50% και σημαντική αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης κατά 125% .

STINGING NETTLE : Πλούσια πηγή φυτοστερολών, λιγνάνων και πολυσακχαριτών. Προωθεί την σωστή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και των νεφρών. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, όπως το I-PSS, μειώνει τα επίπεδα PSA στον ορό και το μέγεθος του προστάτη και αυξάνει την Qmax.

TRIBULUS TERRESTRIS: υποστηρίζει τη σεξουαλική διάθεση, προστατεύει την καρδιά και βελτιώνει φυσικά την απόδοση στον άνθρωπο. Οι μελέτες επιβεβαίωσαν την αύξηση της σεξουαλικής ευεξίας και της στυτικής λειτουργίας.

ZINC : Συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα και παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την κανονική λειτουργία του προστάτη, συμπεριλαμβανομένης της γονιμότητας και της αναπαραγωγής.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6 : Συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό και την αύξηση της ενέργειας καθώς και στη μείωση της κόπωσης. Συμβάλλει επίσης στη ρύθμιση των ορμονών.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3: Παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κλινικά στοιχεία: Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Ο συνδυασμός SAW PALMETTO και URTICA DIOICA προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της ΚΥΠ.

Άνδρες που έλαβαν θεραπεία με το συνδυασμό Saw palmetto (160 mg) και το εκχύλισμα Urtica dioica (120 mg) που χορηγήθηκε δύο φορές ημερησίως ανέφερε σημαντική βελτίωση όσον αφορά τα συμπτώματα της ΚΥΠ, μειώθηκε το I-PSS score, ενώ αυξήθηκε η μέγιστη και η μέση τιμής ροής των ούρων και μειώθηκε ο υπολειμματικός όγκος ούρων.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα διαφόρων κλινικών δοκιμών, το Saw palmetto και το εκχύλισμα Urtica dioica είναι εξίσου αποτελεσματικά στη μείωση των συμπτωμάτων της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη (ΚΥΠ) ως αναστολέας 5-α αναγωγάσης και αναστολέας των μεταφορικών πρωτεινών της DHT, με πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία, η οποία επηρεάζεται σημαντικά από όλα τα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της KΥΠ.

Ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική δυσλειτουργία

Λόγω της πρώτης κλινικής δοκιμής που επικεντρώνεται στη βελτίωση της ΚΥΠ και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, η θεραπεία με Saw palmetto είναι αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων της ΚΥΠ ως αναστολέας της 5-α αναγωγάσης, αλλά σε αντίθεση με τις άλλες θεραπείες, το Saw palmetto σχετίζεται επίσης με βελτίωση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Οι συγγραφείς αυτής της μελέτης θεωρούν το Saw palmetto ως θεραπεία πρώτης γραμμής, για ασθενείς με ήπια και μέτρια συμπτώματα ΚΥΠ.

Σε πρόσφατα διεξαχθείσα κλινική δοκιμή σε άνδρες με ήπια έως μέτρια σεξουαλική δυσλειτουργία που έλαβαν θεραπεία με Tribulus terrestris τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της Ικανοποίησης από την σεξουαλική πράξη, της Οργασμικής Λειτουργίας, της Σεξουαλικής Επιθυμίας καθώς και της Συνολικής Ικανοποίησης.

Η άριστη ποιότητα του PROSTENAL CONTROL σε συνδυασμό με την αυξημένη περιεκτικότητα ανά ταμπλέτα και τη πολύ χαμηλή τιμή το κάνουν πολύ προσιτό για όλους.

Δοσολογία: μία ταμπλέτα την ημέρα
Ανά ταμπλέτα περιέχει:
Saw palmetto 320mg, Urtica dioica 240mg, Tribulus terrestris 100mg, Zinc 10mg, B6 1,4mg, D3 10μg


ΒΙΒΑΦΑΡΜ Α.Ε. Πεντέλης 110, 151 26 Μαρούσι
Τηλ.: 210 80 34 403, Fax: 210 80 34 495
Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 17:09