«Καμπανάκι» για την ανάγκη εμβολιασμού κρούουν οι ειδικοί, προς θωράκιση απέναντι στην επιδημία της γρίπης. Κι αυτό γιατί οι επιδημιολόγοι αναμένουν έξαρση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα, ενώ άλλοι 24 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Τα κρούσματα της γρίπης αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αφού μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά έξι θάνατοι και 64 ασθενείς εισήχθησαν σε εντατικές. Από αυτούς μόνο οι εννέα είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Κυρίαρχο στέλεχος ο ιός H1N1

Κυρίαρχο στέλεχος εφέτος είναι ο ιός H1N1, που είχε προκαλέσει την πανδημία του 2009 με πολλά θανατηφόρα κρούσματα. Το συγκεκριμένο στέλεχος περιλαμβάνεται στο αντιγριπικό εμβόλιο, ωστόσο μεγάλο ποσοστό κυρίως των ευπαθών ομάδων δεν προβαίνει σε εμβολιασμό.

Τα θύματα της γρίπης έως τώρα είναι πέντε άνδρες και μία γυναίκα, από 49 έως 83 ετών. Ο ιός προσβάλλει τους πνεύμονες και την αναπνευστική οδό, και οδηγεί σε επιπλοκές, όπως πνευμονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα παιδιά που διακομίζονται στα εξωτερικά ιατρεία είναι με πυρετό, βήχα, ρινική καταρροή, έντονο μπούκωμα, ανορεξία ή καταβολή, ενώ μπορεί να έχουν πόνο στην κοιλιά και διάρροια.

Η γρίπη είναι σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 18.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης