Καναδάς: Η κυβέρνηση θα επαναπατρίσει 160 Καναδούς από την πόλη Γιουχάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 22:23
Καναδάς: Η κυβέρνηση θα επαναπατρίσει 160 Καναδούς από την πόλη Γιουχάν

Η καναδική κυβέρνηση θα επαναπατρίσει τους Καναδούς που ζουν στην περιοχή της πόλης Γιουχάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάνι.

Περίπου 160 Καναδοί που ζουν στην πόλη αυτή, την εστία του νέου κοροναϊού, ζήτησαν βοήθεια από τις προξενικές αρχές της χώρας τους. Η κυβέρνηση θα ναυλώσει αεροσκάφος για να τους απομακρύνει, είπε ο υπουργός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Καναδούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, λόγω της ταχείας διάδοσης του ιού.

Ο υπουργός δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει πότε θα σταλεί το αεροπλάνο για να παραλάβει τους Καναδούς πολίτες. «Εργαζόμαστε για να λάβουμε την άδεια να προσγειωθεί στην Κίνα», είπε.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη για τον Καναδά, δεδομένου ότι οι διπλωματικές σχέσεις του με το Πεκίνο είναι τεταμένες μετά τη σύλληψη, στα τέλη του 2018 στο Βανκούβερ, της οικονομικής  διευθύντριας του κολοσσού Huawei, της Μενγκ Ουανγκτσόου, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Την Τρίτη εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού στο Καναδά, δύο στο Τορόντο και άλλο ένα στη Βρετανική Κολομβία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 22:29