Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως απέρριπτε την απόλαυση του καπνίσματος υπό τον τρόμο του καρκίνου. Αυτό μέχρι τώρα, γιατί από εδώ και στο εξής όσοι είναι διατεθειμένοι να προβούν σε όποια παραχώρηση χρειαστεί για να αποφύγουν την επάρατη νόσο, θα πρέπει πριν το κάπνισμα, να «κόψουν» το στοματικό σεξ.

Πριν τρομοκρατηθείτε όμως από την έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, ας διευκρινίσουμε δύο πράγματα: πρώτον, αφορά τους άνδρες και δεύτερον, τις περιπτώσεις όπου οι άνδρες κάνουν στοματικό έρωτα στις συντρόφους τους και όχι το αντίστροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των βιοσυστατικών στοιχείων από 271 κακοήθειες ασθενών τα τελευταία 10 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.

Υπεύθυνος είναι ο ιός HPV, που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί κονδυλώματα. Ο συγκεκριμένος ιός μάλιστα, φέρεται να προκαλεί στους άνδρες περισσότερα περιστατικά καρκίνου απ’ ότι το κάπνισμα!

Ειδικοί από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ανέλυσαν τα βιοστατιστικά στοιχεία από 271 κακοήθειες ασθενών των τελευταίων 10 ετών και διαπίστωσαν ότι οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) παρουσίαζαν δραματική αύξηση 72%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί εκτιμούν πως έως το 2020 καρκίνοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται σε αυτόν.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης