Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα καταγράφονται, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε όλη τη χώρα. Κάθε καλοκαίρι και ειδικά κάθε Ιούλιο, μήνας διακοπών, οι αιμοδοσίες μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν στα όριά τους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας, η Μαίρη Χατζητάκη, Δ/ντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Λ, έρχονται αυτές τις μέρες παιδιά με μεσογειακή αναιμία και αντί να πάρουν 2 μονάδες αίμα, παίρνουν μία, λόγω της έλλεψης. Το αίμα, φυσικά, εκτός από τους ασθενείς που μεταγγίζονται τακτικά, νεφροπαθείς κλπ, είναι απαραίτητο και για τα χειρουργεία.  Η έκκληση για αίμα αφορά, αυτή την περίοδο, κυρίως όσους έχουν ομάδα αίματος 0+, καθώς είναι πανδότες. Φυσικά όλα τα αίματα είναι πολύτιμα και καλοδεχούμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ.Χατζητάκη κάλεσε τους Λαρισαίους να προσέλθουν για αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και συλλόγους σε χωριά του Νομού να οργανώσουν ομάδες και να καλέσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας για εξόρμηση με κινητή μονάδα στο χωριό τους.  Πληροφορίες στο 2410-234417 (κέντρο αιμοδοσίας ΓΝΛ) και στο F.B Αιμοδοσία Γ.Ν Λάρισας.Πηγή: ert.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης