Μείωση παρατηρείται στους θανάτους και τις νέες μολύνσεις από τον ιό του AIDS, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ (UNAIDS).

Αν και έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των φορέων του ιού (από 33 εκατομμύρια το 2007, σε 33,4 εκατομμύρια σήμερα), αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ζουν περισσότερο λόγω της μεγαλύτερης πρόσβασης σε φάρμακα για το AIDS. Χαρακτηριστικά, η έκθεση του ΟΗΕ για το AIDS αναφέρει ότι «Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το AIDS έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 10% τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε θεραπείες που σώζουν ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί κατά 17% τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι, από το 1996, όταν τα φάρμακα άρχισαν να γίνονται πιο εύκολα προσβάσιμα, έχουν σωθεί περίπου 2,9 εκατομμύρια ζωές. Στην υποσαχάρια Αφρική, το επίκεντρο της πανδημίας, ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει υποχωρήσει κατά 15% από το 2001, ενώ κατά την ίδια περίοδο, οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν κατά 25% στην ανατολική Ασία και κατά 10% στη νότια και νοτιοανατολική Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης