Λιγότερο ζουν οι υπέρβαροι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 09:35
Λιγότερο ζουν οι υπέρβαροι

Σύμφωνα με νέα μελέτη, το υπερβολικό βάρος μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τη ζωή των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Τα πορίσματα της νέας μελέτης, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του Αμερικανικού Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και  δημοσιεύεται στο έντυπο «New England journal of Medicine», «θα πρέπει να θέσουν τέλος στη συζήτηση για τη σχέση μεταξύ του υπερβολικού βάρους και του κινδύνου για πρόωρο θάνατο» αναφέρει ο δρ Ali Mokdad, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Οι συγγραφείς της μελέτης, με επικεφαλής τη δρ Amy Berrington, έλαβαν δεδομένα από 19 προγενέστερες μελέτες που περιελάμβαναν 1.460.000 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των ηλικιών 19 και 84.

Συνολικά 10.087 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια των μελετών, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 10 έτη. Σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, οι υπέρβαροι εμφανίστηκαν να έχουν 13% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης. Οι μέτρια παχύσαρκοι, έως και οι σοβαρά παχύσαρκοι, είχαν 44 και 88% αντίστοιχα, περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, ενώ οι νοσηρά παχύσαρκοι είχαν 2.5 φορές περισσότερες πιθανότητες!

«Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, έχουμε πολλές αποδείξεις που οδηγούν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του υπερβολικού σωματικού βάρους και του αυξημένου κινδύνου θνησιμότητας» ανέφερε η δρ Berrington.

Πηγή: capitalhealth.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011, 09:35