Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν το επικίνδυνα υψηλό επίπεδο της χοληστερόλης τους. Τα οφέλη στη λειτουργία της καρδιάς από την κατανάλωση σοκολάτας είναι πολλά, όπως εξίσου πολλά είναι και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό το λίπος που περιέχει.

Η έρευνα αυτή πυροδότησε και αντιδράσεις, καθώς η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος. Περιέχει όμως και πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που υπάρχουν στο κακάο από όπου προέρχεται η σοκολάτα, οι οποίες, σύμφωνα με άλλες μελέτες, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή λοιπόν έρευνα που έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Hull, υπό τον καθηγητή Στιβ Άτκιν, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο ιατρό περιοδικό για το διαβήτη «Diabetic Medicine», σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η «καλή» χοληστερόλη τους παράλληλα αυξήθηκε.

Από την άλλη, όμως οι ερευνητές της βρετανικής οργάνωσης διαβητικών «Diabetes UK» δήλωσαν ότι τα υψηλά λίπη και σάκχαρα της μαύρης σοκολάτας μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη για τον διαβήτη ή την καρδιά. Όπως είπαν, η νέα έρευνα δεν πρέπει να εκληφθεί ως το «πράσινο φως» για την κατανάλωση περισσότερης σοκολάτας, καθώς μπορεί αυτή να προκαλέσει τελικά περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης