Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκρινε σήμερα ότι η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας επείγει να ριχτεί στην προσπάθεια για να τονωθεί η οικονομία της χώρας, η οποία υφίσταται καταπόνηση εξαιτίας των συνεπειών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός που εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Μουν, έχει πιο επείγοντα πράγματα να κάνει από «το να λογοφέρνει για το εάν κάτι έχει προηγούμενο ή όχι», πιο συγκεκριμένα «να λάβει όλα τα πιθανά μέτρα που μπορούμε να σκεφτούμε» για να συνέλθει η οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, στα μέλη του οποίου επισήμανε πως η νοτιοκορεάτικη οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και θα χρειαστεί τόνωση, ιδίως προκειμένου να ενισχυθεί η εγχώρια ζήτηση.

Το 2015, η Σεούλ κατήρτισε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου η οικονομία της Νότιας Κορέας να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης