Αυστραλιανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα θεραπεία καταπολέμησης του καρκίνου, που χρησιμοποιεί ως «δούρειο ίππο» ένα βακτηριακό νανοκύτταρο για να διεισδύσει στο καρκινικό κύτταρο και να το αφοπλίσει, πριν ένα δεύτερο νανοκύτταρο καταστρέψει οριστικά το καρκινικό κύτταρο με ένα φάρμακο χημειοθεραπείας.

Η νέα θεραπευτική τεχνική έχει τη δυνατότητα να στοχεύσει απευθείας τα καρκινικά κύτταρα με φάρμακα χημειοθεραπείας, σε σχέση με την τρέχουσα θεραπεία κατά την οποία τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα δίνονται με ενέσιμη μορφή στους ασθενείς, με συνέπεια να πλήττουν αδιάκριτα τόσο τα καρκινικά όσο και τα υγιή κύτταρα, με όλες τις αναπόφευκτες παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Biotechnology», έγινε από τη δρα Τζένιφερ Μακ Ντάιαρμιντ και τον δρα Χιμάνσου Μπράμχατ, που από το 2001 έχουν δημιουργήσει την εταιρία EnGenelC Pty Ltd, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Οι δύο επιστήμονες από το Σίδνεϊ δήλωσαν ότι η νέα μέθοδος είχε 100% επιτυχία σε πειράματα, επί μια διετία, με ποντίκια (όπου είχαν εισαχθεί ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα), τα οποία όλα επιβίωσαν. 

Οι δύο ερευνητές σχεδιάζουν πλέον να αρχίσουν κλινικές δοκιμές με ανθρώπους ασθενείς τους επόμενους μήνες στο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης