Μια νέα χειρουργική μέθοδος από Έλληνες γιατρούς, που υπόσχεται αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των ασθενειών που σχετίζονται με τον μεταβολισμό, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε παγκόσμιο συνέδριο στο Αμβούργο.

Συγκεκριμένα, η νέα χειρουργική μέθοδος είναι έμπνευση και εφαρμογή του καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Μελισσά, και των συνεργατών του στην Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η νέα χειρουργική μέθοδος είναι απλή και αποτελεσματική. Αρχικά περιορίζεται η χωρητικότητα του στομάχου και στη συνέχεια γίνεται αναστόμωση (δηλ. σύνδεση –επικοινωνία) του κεντρικού τμήματος του λεπτού εντέρου, (δηλ. της νήστιδας) με το περιφερικό τμήμα του λεπτού εντέρου, (δηλ. με τον ειλεό). Η επέμβαση προκαλεί την ταχύτερη δίοδο της τροφής από το λεπτό στο παχύ έντερο. Έτσι, η απώλεια βάρους είναι μεγαλύτερη, όπως και η έκκριση ορμονών του εντέρου, που ομαλοποιούν την παγκρεατική λειτουργία» δήλωσε ο κ. Μελισσάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο ο κ. Μελισσάς, η νέα χειρουργική μέθοδος έχει εφαρμοστεί ήδη σε 32 ασθενείς που χειρουργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι ασθενείς μετά τη χειρουργική επέμβαση παρακολουθήθηκαν για διάστημα 18 μηνών και είχαν θαυμαστά αποτελέσματα τόσο όσον αφορά στη μείωση του βάρους όσο και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2. Συγκεκριμένα, μετά την επέμβαση, η μείωση του παραπανίσιου βάρους έφτασε το 79%, ενώ όλοι οι διαβητικοί ασθενείς, ακόμα και αυτοί που προ-εγχειρητικά ήταν σε θεραπεία με ινσουλίνη, σταμάτησαν την αντιδιαβητική θεραπεία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ : iefhmerida.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης