Ο Μπεν Κάβανο είναι ένας δάσκαλος από την Ιρλανδία που εργάζεται στη Γιουχάν, την πόλη της Κίνας όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού και η οποία έχει μπει σε καραντίνα. Ο Κάβανο μίλησε στο Channel 4 και περιέγραψε πως είναι η καθημερινότητα σε μια πόλη – φάντασμα: «Η Γιουχάν είναι συνήθως μια πολύ ζωντανή πόλη. 11 εκατομμύρια άνθρωποι, περισσότεροι και από το Λονδίνο». 

«Όταν όμως κάποιος κοιτάξει έξω από το παράθυρο, είναι σαν μια πόλη – φάντασμα. Ο καθένας θεωρείται ύποπτος για τους άλλους ανθρώπους. Αν ακούσεις κάποιον να βήχει θα πεις αμέσως: “τι είναι αυτό;”», λέει περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στην πόλη. «Επιτρέπεται να βγεις έξω αλλά ο φόβος έχει αυξηθεί τόσο πολύ που δεν θέλεις να βγεις αν δεν είναι πραγματικά ανάγκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

«Βγήκα για περίπου δέκα λεπτά την Πέμπτη για να αγοράσω κάποια αναλώσιμα, όπως χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα μπάνιου, αλλά θα πρέπει να βγω πάλι να ψωνίσω σε ένα κατάστημα τροφίμων, γιατί την τελευταία ώρα συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τα μεταφορικά μέσα είχαν ήδη κλείσει και ακόμα και τα αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάβανο παραδέχτηκε ότι είχε ακούσει φήμες πως μπορεί κάποιος να δραπετεύσει χρησιμοποιώντας τους παλιούς δρόμους της χώρας, αν και ο ίδιος δεν έχει αυτοκίνητο για να προσπαθήσει να φύγει. «Αμφιβάλλω ότι θα βγούμε από αυτή την πόλη μέχρι να τελειώσει η επιδημία και δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό θα μπορούσε να κρατήσει αυτό». Όταν θέλει να κυκλοφορήσει έξω, ο Μπεν φοράει δύο μάσκες και γυαλιά: «Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε την κατάσταση. Είναι σαν ταινία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης