Οι μάσκες προστασίας καθίστανται υποχρεωτικές για τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό στο Χαμπαρόφσκ, στη Ρωσία, κυρίως λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, που έχει ξεσπάσει στην Κίνα.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Αρχές της πόλης Χαμπαρόφσκ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, η οποία βρίσκεται στη μεθόριο με την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μάσκες προστασίας θα είναι υποχρεωτικές για τους εργαζομένους στις μεταφορές, τα εμπορικά κέντρα και τις τράπεζες, για τους καθηγητές, τους δασκάλους και τους γιατρούς, δηλαδή για όλους αυτούς που έρχονται σε καθημερινή και στενή επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτά τα μέτρα συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στο Χαμπαρόφσκ και έχουν επίσης στόχο να εμποδίσουν τη διάδοση του νέου κορωνοϊού» εξήγησε η Τατιάνα Σκόρικ, δημοτική αξιωματούχος αρμόδια για την υγεία, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση.

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εντόπισε τα δύο πρώτα κρούσματα στο έδαφός της. Πρόκειται για Κινέζους υπηκόους, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται στα Ουράλια και ο άλλος στην Άπω Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, η Ρωσία έχει ήδη υιοθετήσει σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των μήκους 4.250 χιλιομέτρων συνόρων της με την Κίνα, τη διακοπή των σιδηροδρομικών συνδέσεων και τον περιορισμό των πτήσεων προς και από τη χώρα αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης