Νικήστε την οστεοπόρωση με γυμναστική

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 21:07
Νικήστε την οστεοπόρωση με γυμναστική

Η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση των οστών, η οποία εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επειδή είναι μία ασθένεια που γίνεται αντιληπτή μόνο όταν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της.

Η σωστή διατροφή είναι ένας τρόπος να διατηρούμε υγιή τα οστά μας. Τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να ενταχθούν στην καθημερινή σας διατροφή προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωπες με το πρόβλημα της οστεοπόρωσης. Για αυτό φροντίζουμε από μικρή ηλικία να λάβουμε τις σωστές ποσότητες σιδήρου που θρέφει τα οστά.

Η διατροφή όμως δεν είναι αρκετή. Στη μάχη κατά της οστεοπόρωσης πρέπει να επιστρατεύσετε και την γυμναστική για να μην χρειαστεί να υποστείτε αργότερα τις δυσάρεστες  συνέπειές της.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το παιχνίδι με τη μορφή αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και οι απλές  καθημερινές δραστηριότητες για τους ενήλικες είναι ευεργετικά για την υγεία των οστών και για την πρόληψη οστεοπορωτικών καταγμάτων.

Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι το ανέβασμα και το κατέβασμα της σκάλας, ο χορός, το γρήγορο περπάτημα και η μεταφορά αντικειμένων, για παράδειγμα τα καθημερινά ψώνια. Κατά την άσκηση τα οστά δέχονται κραδασμούς που τα ωθούν να γίνουν πιο γερά.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι απλές και καθημερινές και μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αρκεί, λοιπόν, να γυμναζόμαστε 3-4 φορές την εβδομάδα κάνοντας το αγαπημένο μας άθλημα ή βγαίνοντας συχνά για περίπατο, ώστε να βελτιώνουμε την υγεία της καρδιάς μας και να διατηρούμε τα οστά μας υγιή. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 21:07