Ο πανικός που έχει προκύψει λόγω των θανάτων και των κρουσμάτων πνευμονοπάθειας στις ΗΠΑ από τη χρήση – όπως έχει αποδειχτεί – παράνομων και ναρκωτικών ουσιών σε συσκευές ατμίσματος φαίνεται ότι επιφέρει ντόμινο εξελίξεων σε ορισμένες χώρες – κυρίως της Ασίας-, οι οποίες, παρά τις έγκυρες επιστημονικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, προβαίνουν σε ολικές απαγορεύσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου! 

Οι υγειονομικές αρχές ορισμένων χωρών λοιπόν, όπως της Ινδίας πρόσφατα, θεωρούν ότι η δημόσια υγεία ωφελείται με τη στέρηση της δυνατότητας στους καπνιστές να επιλέξουν ένα εναλλακτικό και κατά 95% λιγότερο βλαβερό μέσο από το κάπνισμα, και το απαγορεύουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι και οι Αρχές της Νότιας Κορέας, οι οποίες σήμερα συνέστησαν στους πολίτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα εξαιτίας των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία και δεσμεύθηκαν να επιταχύνουν τις έρευνες σχετικά με ενδεχόμενη απαγόρευση των πωλήσεων.

«Η τρέχουσα κατάσταση θεωρείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο Παρκ Νέουνγκ-χου υπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενος σε περιστατικά πνευμονολογικών παθήσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής 33 θανάτους και 1.479 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα μιας μυστηριώδους πνευμονολογικής ασθένειας που συνδέεται με το άτμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παιδιά, έφηβοι, έγκυες και άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονολογικές ασθένειες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μη καπνιστές επίσης, ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά τσιγάρα» επεσήμανε ο Παρκ.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις έρευνες που διεξάγονται για να καθοριστεί αν υπάρχει επιστημονική βάση που να δικαιολογεί την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων που μετατρέπουν υγρά που περιέχουν νικοτίνη σε ατμό.

Το Υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας δεσμεύθηκε να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τα προϊόντα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης