Πρόσφατα είχε δημοσιευτεί έρευνα στην οποία Κορεάτες και Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι 3-5 καφεδάκια ημερησίως μας βοηθούν να αποφύγουμε τον κίνδυνο να φράξουν οι αρτηρίες μας και να πάθουμε έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Τώρα έρχεται να επιβεβαιώσει τις μελέτες αυτές η ανακοίνωση που έγινε στο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο για την πρόληψη των καρδιαγγειακών σύμφωνα με την οποία, ο καφές είναι καλός σύμμαχος για την υγεία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συμπόσιο αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα 17 τα οποία συμφωνούν στο ότι ο καφές προσφέρει σημαντικά οφέλη ειδικά στις γυναίκες, ενώ και οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καφές πετυχαίνει προστατευτική δράση για πολλές ασθένειες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συστηματική κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο για Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, καθώς και στην εμφάνιση καρδιαγγειακών καθώς τα άτομα με διαβήτη είναι πιο επιρρεπή στη νόσο. Επιπροσθέτως βοηθά στην αποφυγή καρδιαγγειακών και μειώνει τις πιθανότητες θρόμβωσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο καφές έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες, δηλαδή μειώνει το υπόστρωμα μιας αθηρωματικής πλάκας και κατ’ επέκταση και της αρτηριακής στένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καφές είναι ενεργειακό ρόφημα χωρίς θερμίδες, ιδανικό για την αποφυγή περιττού βάρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης