Την παύση του Θανάση Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε τη Μ. Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας.

Την παύση του Θ. Γιαννόπουλου από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αντικατάστασή του από τον Θ. Ρόζενμπεργκ ανακοίνωσε το Υπουργείο ΥγείαςΣτην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι «με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του Δ.Σ.) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «”Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη σε στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ο κ. Γιαννόπουλος έτυχε της αποδοχής των ΑΝΕΛ (που αποκάλυψαν ονόματα για το σκάνδαλο με τις διαφημίσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη θέση που κατείχε έως πριν από λίγες ώρες.

Το χρονικό της διαμάχης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζήτησε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και αν αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
 
Ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να είχε ζητήσει και να πήρε φακέλους γιατρών και νοσηλευτών στα χέρια του, παρεμβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία πρόσληψης, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός μπήκε στη διαδικασία να ανοίξει «πόλεμο» με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ζήτησε μέσω διαδικτύου και ανάρτησής του στο Facebook την παραίτηση του Θανάση Γιαννόπουλου από την ηγεσία του Οργανισμού.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη από τον Άδωνι Γεωργιάδη που έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα με τα οποία φέρεται ο κ. Πολάκης να ζητεί την παραίτηση Γιαννόπουλου. 

«Ας βρουν άλλη μεθοδολογία οι κύριοι υπουργοί. Και οι τρεις λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι. Έχουν γίνει παρανομίες εκ μέρους του υπουργού. Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου.

«Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τον διαγωνισμό μετά την παρέμβαση Πολάκη. Σας θυμίζω ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση εκ μέρους τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος. 

Σχετικά με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε: «Πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε τις παραιτήσεις μας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, να ζητούνται οι παραιτήσεις ενός συμβουλίου μεγάλου οργανισμού μέσα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο»
.
Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε το πρωί της Μ. Πέμπτης σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε και στις ποινικές διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα. «Έχει γίνει ολόκληρο θέμα, όχι μόνο στη Βουλή, αλλά έχει πάρει και ποινική διάσταση, διότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από τους κ.κ. Λοβέρδο, Κεγκέρογου και την κα. Χριστοφιλοπούλου και καταλαβαίνετε ότι το θέμα όλο πλέον παίρνει άλλη διάσταση και άλλη τροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης