Σίγουρα θα σας έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή σας να εγκλωβιστεί νερό στο αυτί μετά από μία απρόσεχτη βουτιά στη θάλασσα και να υποφέρετε στη συνέχεια από έντονους πόνους.

Ο έντονος πόνος στο αυτί είναι δείγμα οξείας εξωτερικής ωτίτιδας ή όπως το λέμε λαϊκά νόσου του κολυμβητή. Ουσιαστικά πρόκειται για φλεγμονή του εξωτερικού ακουστικού πόρου του αυτιού, δηλ. του σωλήνα που συνδέεται με το τύμπανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση γίνεται χειρότερη όταν στην προσπάθεια σας να αφαιρέσετε το συσσωρευμένο νερό, χρησιμοποιείται μπατονέτα που δημιουργεί τραυματισμούς στον πόρο, μολύνσεις από μικρόβια ή σοβαρές φλεγμονές.

Στην περίπτωση λοιπόν που μπει νερό στο αυτί σας και δε βγει μόνο του, μην καταφύγετε στην εύκολη λύση της μπατονέτας αλλά χρησιμοποιείστε κάποιες φυσικές μεθόδους θεραπείας όπως το καθαρό οινόπνευμα, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Ρίξτε λοιπόν 1-2 σταγόνες καθαρό οινόπνευμα στο αυτί, μόλις νιώσετε την παρουσία νερού, αφού το οινόπνευμα έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία και να καταστρέφει τα μικρόβια που έχουν μαζευτεί από το νερό. Μην ρίξετε το οινόπνευμα κατευθείαν μέσα στο αυτί, αλλά στο δέρμα γύρω από τον ακουστικό πόρο. Μπορείτε να αναμίξετε το οινόπνευμα με ξύδι για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αν υποφέρετε από έντονη φαγούρα, ρίξτε λίγες σταγόνες ζεστού ελαιόλαδου και ξαπλώστε στο πλάι από την αντίθετη πλευρά που δεν πονά. Έτσι, θα βοηθήσετε το ελαιόλαδο να εισχωρήσει βαθιά στην πάσχουσα περιοχή.

Αν παρ’ όλα αυτά, συνεχίζετε να πονάτε τότε προτιμότερο είναι να επισκεφθείτε γιατρό ή φαρμακοποιό για να προμηθευτείτε φαρμακευτικές σταγόνες.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης