Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δομές του ΕΣΥ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 16:46
Ομάδα εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δομές του ΕΣΥ
Ομάδα εργασίας για τη μελέτη της υφιστάμενης νομοθεσίας και τον εντοπισμό των προβλημάτων αναφορικά με την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθετική παρέμβαση, το Υπουργείο Υγείας καλεί τις νέες διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να άρουν τους θεσμικούς και υλικούς αποκλεισμούς των πολιτών από το αυτονόητο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης.

Την ομάδα εργασίας απαρτίζουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπουργείων, Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, και στελέχη της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Ομάδας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής Γεώργιος Βήχας.

Το πόρισμα της Ομάδας θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου, προκειμένου «να αποτελέσει τη βάση για τις απαιτούμενες νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η άρση των αποκλεισμών από την υγειονομική περίθαλψη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, 16:46