Έπειτα από απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», ορίστηκε ο νέος επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος του Χειρουργικού Τμήματος.

Όπως έγινε γνωστό, τη θέση αυτή αναλαμβάνει ο διευθυντής χειρουργός Μιλτιάδης Παπασταματίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας, κάθε Τμήμα Νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ. διευθύνει ένας Συντονιστής Διευθυντής που έχει τη Διοικητική και Επιστημονική επιστασία του Τμήματος.

Στο ν. 2889/2001, περί της διάρθρωσης Ιατρικής Υπηρεσίας, ως αντικαταστάθηκε με το ν. 3868/2010, ορίζεται  η διαδικασία επιλογής για την πλήρωση της κενωθείσας θέσης και συγκεκριμένα: με πρόταση του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου – μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υπηρετούντες Διευθυντές του Τμήματος – ,  προς τον Διοικητή  προκειμένου να αποφασίσει αυτός τελικά για την  πλήρωση της θέσης από τον καταλληλότερο υποψήφιο .

Η συγκεκριμένη θέση εμπεριέχει ύψιστη ευθύνη περί της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και δεν αποτελεί διοικητική και μόνο θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιλτιάδης Παπασταματίου, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Υποτροφίες  του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.Είναι Διδάκτωρ της  Χειρουργικής και του Μορφολειτουργικού Τομέα της ιδίας Σχολής  (ΕΚΠΑ). Έχει τιμηθεί με Επιστημονικές διακρίσεις και Επαίνους από Ιατρικές Εταιρείες, κοινωνικούς φορείς, ως  Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, ως Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ στα Νοσηλευτικά  Ιδρύματα  που έχει υπηρετήσει, όπως και πλήθος ευχαριστηρίων επιστολών από ασθενής που έχει θεραπεύσει.

Έχει μετεκπαιδευτεί σε ειδικά χειρουργικά θέματα και τεχνικές στη Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία και Γερμανία .

Έχει συγγράψει τρία βιβλία,  έχει παρουσιάσει 200 Eπιστημονικές  Eργασίες   και έχει διδάξει Χειρουργική στον Ακαδημαϊκό χώρο. Έχει οργανώσει από τη θέση του Προέδρου ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια Χειρουργικής. Μετέχει σε 14 Επιστημονικές Εταιρείες σε διάφορες θέσεις στο ΔΣ αυτών, ενώ κατέχει τη θέση του   Πρόεδρου του Επαγγελματικού  Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης