Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η Ελλάδα όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και φροντίδας των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV/AIDS, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας μελετών «Health Consumer Powerhouse», που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σε μια κλίμακα αξιολόγησης που αφορά την ποιότητα των μεθόδων πρόληψης, την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τα δικαιώματα των ασθενών, πρώτες στην κλίμακα αξιολόγησης σε 29 χώρες έρχονται το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ελβετία, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση μετά τη Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την Ελλάδα, η έρευνα επισημαίνει ότι εκτός από τις μεθόδους πρόληψης, θα πρέπει να βελτιωθεί και η πρόσβαση των μεταναστών στη θεραπεία.

Η έρευνα επισημαίνει ότι παρόλο που ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό παραμένει άγνωστος σε όλες τις χώρες, ο αριθμός των θανάτων από τον ιό σημείωσε θεαματική μείωση από τη δεκαετία του ’90, οπότε και άρχισαν να εφαρμόζονται ειδικές μέθοδοι αντιμετώπισής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης