Παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 05:26
Παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS
Η νόσος Αλτσχάιμερ «χτυπάει» όλο και πιο συχνά την πόρτα των ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα οι περιπτώσεις εξαφανίσεων να γίνονται όλο και πιο συχνές.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να εξαλείψουν αυτά φαινόμενα με διάφορες συσκευές εντοπισμού.

Ένα παράδειγμα,είναι τα παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS και ανιχνεύουν τις κινήσεις των πασχόντων οι οποίες στέλνονται στους συγγενείς τους.

Η εταιρία υποδημάτων Aetrex συνεργάστηκε με τους κατασκευαστές GPS συστημάτων GTX. Τα προϊόντα έλαβαν έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και εισχώρησαν στην αγορά.
Τα παπούτσια διατίθενται για γυναίκες και άνδρες, με κορδόνια ή λουριά, και κοστίζουν 299$, ενώ το μηνιαίο πρόγραμμα της GPS υπηρεσίας κοστίζει 30-40$.

Ο πομπός, ο οποίος βρίσκεται στη βάση του δεξιού παπουτσιού, καταγράφει τη θέση του ατόμου σε πραγματικό χρόνο και στέλνει τα δεδομένα κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης. Από ‘κει στέλνονται μέσω του διαδικτύου στους συγγενείς των πασχόντων, ενώ αν κάποιο άτομο απομακρυνθεί αρκετά από την οικία του, τότε στέλνεται στους συγγενείς σήμα έκτακτης ανάγκης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012, 05:29