Περιφέρεια Κρήτης: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 09:55
Περιφέρεια Κρήτης: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

Η Περιφέρεια Κρήτης, στην προσπάθεια να συμβάλει στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας, οργανώνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών σε όλο το νησί, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία και την Ένωση Διατροφολόγων - Διαιτολόγων Ελλάδας, Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης.

Η έναρξη της δράσης, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με ενημερωτική εκδήλωση και προσκεκλημένους ομιλητές την Ελευθερία Παπαδοπούλου, παιδίατρο, διευθύντρια ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ και πρόεδρο της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας, και τον κ. Μάνο Γιακουμάκη, διατροφολόγο - διαιτολόγο MSc, πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της ΕΔΔΕ.

Η ενημερωτική καμπάνια θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε πολλές περιοχές της Κρήτης, τόσο αστικές όσο και της ενδοχώρας. Τον συντονισμό των ενημερωτικών εκδηλώσεων έχει ο ιατρός δημόσιας υγείας Περιφέρειας Κρήτης.

«Η χώρα μας, δυστυχώς, κατέχει την πρώτη θέση σε παχύσαρκα παιδιά μέχρι 14 ετών στην Ευρώπη και η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις του αντίστοιχου πίνακα της χώρας μας. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των ενηλίκων που θα νοσούν από νοσήματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την παχυσαρκία θα αυξηθεί μέχρι και 60% τα επόμενα 20-30 χρόνια» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 10:54