Μια συνήθης οδηγία που δίνουν οι γιατροί και οι διαιτολόγοι είναι να προσέχουμε τα γλυκά. Για όσους όμως έχουν υψηλή πίεση υπάρχει ένα γλυκό που εκεί η επιστήμη όχι μόνο «κάνει τα στραβά μάτια», αλλά το συστήνει ανεπιφύλακτα.

Αυτό είναι το ταχίνι και ο χαλβάς από ταχίνι, γνωστός και ως χαλβάς «του μπακάλη». Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το ταχίνι έχει μια ιδιότητα ευεργετική για την πίεσή μας. Περιέχει μια κατηγορία αντιοξειδωτικών, τις λεγόμενες λιγνάνες, οι οποίες βελτιώνουν σημαντικά την αγγειακή λειτουργία, ενώ συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε, ιδίως αν έχουμε αυξημένο σωματικό βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά (καλά μεν, αλλά λιπαρά), το ταχίνι μάς δίνει πολλές θερμίδες. Για αυτόν τον λόγο, άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα απώλειας κιλών θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την ποσότητα που καταναλώνουν. Άλλωστε, τόσο ο χαλβάς όσο και το ταχίνι λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λίπος προσφέρουν εύκολο κορεσμό, ακόμη και σε μικρή ποσότητα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης