Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο πιθανό να κάνουν μια πιο ισορροπημένη ζωή από ό,τι όλοι οι άλλοι που δεν έχουν κατοικίδια!

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εκείνοι που πηγαίνουν τον σκύλο τους τακτικά για περίπατο έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να ασκούνται επαρκώς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η προώθηση της ιδέας να αποκτήσει κανείς σκύλο και να τον βγάζει για περπάτημα θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να έχουν καλύτερη υγεία.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το τμήμα υγείας του Μίσιγκαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν περιορίζονται μόνο στο περπάτημα με τον σκύλο τους, αλλά είναι συνολικά πιο δραστήριοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η μελέτη έδειξε ότι οι κάτοχοι σκύλων που τους βγάζουν βόλτα περπατούν περίπου μια ώρα περισσότερο την εβδομάδα από ό,τι όσοι έχουν σκύλους, αλλά δεν τους βγάζουν έξω για περπάτημα.

Σύμφωνα με τον δρ Reeves, φαίνεται ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ ιδιοκτησίας ενός σκύλου και της επίτευξης υψηλότερων επιπέδων φυσικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων και αυτών των τετράποδων, που έχει θετικό αντίκτυπο ακόμα και στην ποιότητα ζωής των πρώτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: capitalhealth.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης