Πόνοι στις αρθρώσεις: Η μείωση του πόνου είναι τώρα εφικτή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 16:16
Πόνοι στις αρθρώσεις: Η μείωση του πόνου είναι τώρα εφικτή

Αισθάνεστε πόνους στα γόνατα, τους ώμους ή την πλάτη; Πρόκειται για κοινά συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε συχνά, όμως τα προσπερνάμε και θεωρούμε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Παρόλα αυτά, οι πόνοι στις αρθρώσεις έχουν άμεση σχέση με την ηλικία και τον τρόπο ζωή μας και προκειμένου να τους αποφύγουμε είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την υγεία των αρθρώσεών μας. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, η κακή στάση του σώματος, η ακινησία, η παχυσαρκία μπορούν να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μας.

Παρόλα αυτά, αλλάζοντας τις συνήθειες μας και ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να μειώσουμε τον πόνο. Ξεκινώντας από τη διατροφή μας, πρέπει να διαλέγουμε τις τροφές που θα κάνουν καλό στις αρθρώσεις μας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, φρούτα όπως το αβοκάντο και ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Επιπλέον, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να μαςβοηθήσουν. Για παράδειγμα το ALTIONOsteo®  μπορεί να μας προσφέρει L-καρνιτίνη που ενισχύει τη μυϊκή δύναμη γύρω από την περιοχή των αρθρώσεων, βιταμίνη C που συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων. Το εμπιστευόμαστε γιατί είναι κλινικά μελετημένο για τη μείωση του πόνου των αρθρώσεων.

Πέρα από τη διατροφή, η άσκηση χαμηλής έντασης μπορεί να είναι ευεργετική για τις αρθρώσεις μας. Δεν υπάρχει λόγος να περιορίζουμε τις σωματικές δραστηριότητες, γιατί φοβόμαστε ότι θα προκαλέσουμε περαιτέρω βλάβη. Η αερόβια άσκηση που αυξάνει την καρδιαγγειακή ικανότητα και την αντοχή, καθώς και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βελτιώνουν τη μυϊκή δύναμη και μάζα και την οστική αντοχή! Τέλος, ευεργετικό μπορεί να είναι και το κολύμπι, καθώς βοηθάει τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους να παραμείνουν χαλαροί και ευέλικτοι. Έτσι, αποφεύγεται η δυσκαμψία και ο πόνος.

Επιπλέον, η γυμναστική θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το βάρος μας. Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πολλές φορές οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορεί να οφείλονται στο επιπλέον κιλά, τα οποία επιβαρύνουν τα γόνατα και τα ισχία που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο βάρος. Χάνοντας τα περιττά κιλά μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημά μας ή να αποφύγουμε πιο σοβαρές βλάβες στο μέλλον.

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84197/03-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

***VI-80521-ALTION-12/2018

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 16:16