Οι πανάδες στο πρόσωπο είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί από διάφορες αιτίες, με πιο συνηθισμένη να είναι η συνεχής έκθεσης στον ήλιο.

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι ίσως το μοναδικό σημείο του σώματος που μένει διαρκώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Σε αυτήν την επίθεση που δέχεται καθημερινά το σώμα, ο οργανισμός απαντά με περισσότερη παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι η ουσία που δίνει το χρώμα στην επιδερμίδα μας. Αλλά αυτό, θα το έχετε διαπιστώσει ήδη από το σοκολατί χρώμα που αποκτάμε στην παραλία ύστερα από ηλιοθεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η παραγωγή μελανίνης είναι μια υγιή αντίδραση του οργανισμού, ωστόσο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα. Ένα από αυτά είναι και οι πανάδες στο πρόσωπο.

Μερικές ακόμα αιτίες που προκαλούν πανάδες στο πρόσωπο είναι οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα και η ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα μας.
Διώξτε τις πανάδες στο πρόσωπο με φυσικό τρόπο

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Η πρόληψη βασίζεται στην αντηλιακή προστασία. Φοράμε καπέλα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και χρησιμοποιούμε αντηλιακά προσώπου για να προστατέψουμε την επιδερμίδα. Φροντίζουμε, όσο μπορούμε, να είμαστε σε σκιερά μέρη για να αποφύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης