ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΦΑΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΟΩΡΑ

Τι σημασία έχει για την καρδιά και την υγεία μας το πόσο ανήσυχα ζούμε και τρώμε; Η ιατρική αντιγήρανσης σταματάει την πρόωρη, παθολογική φθορά και γήρανση και μας προσφέρει ιδανική υγεία -σωματικά, ψυχικά και διανοητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκει έγκαιρα με έξυπνες προηγμένες εξετάσεις τα κρυφά ή φανερά ζητήματα της υγείας μας, μας τα λύνει με βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής και με φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά και έτσι μας προσθέτει τουλάχιστον τριάντα επιπλέον χρόνια ζωής με λειτουργικότητα, χωρίς να καταλήξουμε μια εκφυλισμένη καρικατούρα του εαυτού μας.

Ένα προσωπικό πρόγραμμα αντιγήρανσης μπορεί όχι μόνο να βρει και να εξαλείψει τα βαθύτερα αίτια των παραπόνων και της πρόωρης γήρανσής μας, αλλά και να μας οδηγήσει στην ιδανική υγεία! Αν, τώρα, θέλετε να γεράσετε κάποιον πολύ γρήγορα, αυξήστε του το στρες.

Οι ψυχικές και σωματικές καταπονήσεις καθώς και η ορμονικά ανόητη διατροφή είναι οι δύο μείζονες λόγοι που κάνουν τον άνθρωπο να φθείρεται και να γερνάει πρόωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζατε ότι είστε εφοδιασμένος με ψυχοενισχυτικές ορμόνες αντιστρές που μπορούν να σας ενδυναμώνουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα; Αν δεν τις διαθέτετε όταν τις χρειάζεστε, η κατάληξη της ζωής και της υγείας σας θα είναι -ως συνήθως- τραγική. Η ιατρική αντιγήρανσης φροντίζει με φυσικούς τρόπους να αποκαταστήσει μέσα σας την ισορροπία αυτών των ψυχοενισχυτικών ορμονών.

Κάντε ορμονικά έξυπνο αντιστρές! Η καρδιά σας θα σας ευγνωμονεί. Καταγινόμαστε και σε αυτό το άρθρο με το ερώτημα: Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ του στρες ενόσω τρώμε και της καρδιοπάθειας; Όποιος έχει περάσει καιρό στη Νότια Ευρώπη θα έχει παρατηρήσει το πώς τα γεύματα γίνονται με πολύ χαλαρότερο τρόπο από ό,τι στις πλείστες άλλες δυτικές χώρες. Ενώ οι Νοτιοευρωπαίοι παραδοσιακά κάνουν μια τρίωρη ανάπαυλα στη μέση της ημέρας, οι εργαζόμενοι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ ούτε καν έχουν χρόνο για να τελειώσουν το γεύμα τους προτού τρέξουν πίσω στο γραφείο ή στην αίθουσα παραγωγής.

Μήπως η ευχάριστη προσέγγιση των Γάλλων και των άλλων μεσογειακών λαών για τα γεύματα βοηθάει να εξηγηθεί το γιατί αυτοί –ενώ έχουν ίδια επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης- απολαμβάνουν ποσοστά στεφανιαίας νόσου (των αγγείων της καρδιάς) πολύ χαμηλότερα από εκείνα που σημειώνονται σε άλλες εκσυγχρονισμένες χώρες;

Δηλαδή σε χώρες όπου τα ξυπνητήρια διακόπτουν απότομα τα φυσικό κύκλο του ύπνου, όπου τα πρωινά γεύματα επεξεργασμένων τροφών πλημμυρισμένων από υδατάνθρακες τα διαδέχεται μια ξέφρενη κούρσα για να φτάσεις έγκαιρα στη δουλειά, όπου το μεσημεριανό καταναλώνεται στα κλεφτά σκυμμένος πάνω από το γραφείο, και όπου το δείπνο καταβροχθίζεται στα πεταχτά ώστε τα παιδιά να πάνε για σπορ, μαθήματα ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο;

Ίσως αυτή η τεράστια διαφορά νοοτροπίας να εξηγεί το γιατί η πρώτη γενιά Ελλήνων και Ιταλών μεταναστών στην Αυστραλία απολαμβάνει σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά στεφανιαίας νόσου από τους γεννημένους στην Αυστραλία, αν και έχει σαφώς μεγαλύτερη επιρρέπεια για διαβήτη και υπερβολικό σωματικό βάρος. Στις οικογένειες των Ιταλοαυστραλών ή Ελληνοαυστραλών απογόνων τους, όπου η έμφαση δίνεται σε έναν έντονο τρόπο ζωής με μεγαλύτερη έμφαση στα υλικά επιτεύγματα, η καρδιοπάθεια εμφανίζεται με αυξανόμενη συχνότητα και σε νεαρότερες ηλικίες.

Πρακτικές συμβουλές: Αν χρειαστεί, κατεβάστε το τηλέφωνο / κλείστε το κινητό ενόσω τρώτε και κλείστε τις ειδήσεις στην τηλεόραση/ραδιόφωνο αν η τακτική παρέλαση διαφθοράς και αδικίας σάς σπάει τα νεύρα. Φάτε χωρίς βιασύνη, μασήστε καλά και απολαύστε τη γεύση και το άρωμα της τροφής. Αρχίστε πρώτα με τη σαλάτα, με όσο πιο πολλά χρώματα και πάντα στο κέντρο το πράσινο. Μην λυπηθείτε καθόλου το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, τα μυρωδικά. Συνεχίστε με το κυρίως πιάτο, και απολαύστε τα. Βρείτε καλή παρέα και συζητήστε μόνο ευχάριστα στην ώρα του φαγητού. Εναλλακτικά διαβάστε ή δείτε αστεία πράγματα.

Μια μελέτη σε διαβητικούς τύπου 2 έδειξε ότι η μεταγευματική άνοδος στο σάκχαρο αίματος ήταν σημαντικά χαμηλότερη στις ημέρες όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια κωμωδία, συγκριτικά με τις ημέρες όπου είχαν παρευρεθεί σε μονότονες διαλέξεις. Αφού τελειώσει το γεύμα, μην πεταχτείτε από το τραπέζι βουτώντας πάλι στις δραστηριότητες της ημέρας. Τουναντίον, κάντε το τακτική σας συνήθεια να κάθεστε ή να ξαπλώνετε ικανοποιημένος σε ένα χαλαρό, ήσυχο περιβάλλον για τουλάχιστον μισή ώρα αφού φάτε.

Μην ξεχνάτε τα οφέλη της διατροφής ελεγχόμενων υδατανθράκων, δηλαδή του να καταναλώνεις γεύματα χαμηλού – μέτριου γλυκαιμικού φορτίου (διαβάστε τη σειρά άρθρων με γενικό τίτλο «Ορμονικά Έξυπνη Διατροφή & Αδυνάτισμα»). Μια τέτοια διατροφή όχι μόνο θα σας αδυνατίσει με υγεία βοηθώντας σας να επανισορροπήσετε ορμονικά, αλλά και θα μειώσει εξαιρετικά τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου μετά από τα γεύματα.

O Kendrick (βλέπε τα προηγούμενα άρθρα της σειράς) φαίνεται ότι έχει βρει ένα μείζον κομμάτι του παζλ της στεφανιαίας νόσου των αγγείων της καρδιάς. Ένας αριθμός μελετών έχει δείξει ότι η μέτρηση του σακχάρου μετά από την είσοδο στο αίμα μας ενός φορτίου γλυκόζης (καμπύλη σακχάρου) -κάτι που προσεγγίζει την κατάστασή μας μετά από ένα γεύμα- είναι ισχυρότερος προγνωστικός δείκτης στεφανιαίας νόσου από το πρωινό σάκχαρο νηστείας τόσο στους διαβητικούς όσο και στους μη διαβητικούς ασθενείς.

Η αποφυγή του στρες κατά και μετά από το γεύμα μπορεί να συμβάλει στην απάλυνση της μεταγευματικής ινσουλινοαντίστασης, και των συνακόλουθων υπερβολικών επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, δύναται να ελαττώσει το σχηματισμό αθηροσκληρωτικής πλάκας και θρόμβων κατά τη μεταγευματική περίοδο, μια περίοδο που για τους περισσότερους συμβαίνει τουλάχιστον τρεις φορές καθημερινά.

Κάθε χρόνο, αμέτρητες ζωές χάνονται εξαιτίας της αγγειοπάθειας της καρδιάς που υποδαυλίζεται και επιδεινώνεται από το χρόνιο ψυχικό στρες. Οι υγειονομικές αρχές κατά παράδοση υποτιμούν τον αληθινό αντίκτυπο ψυχοκοινωνικών παραγόντων όπως το στρες, προτιμώντας αντ’ αυτού να εστιάζουν σε απλοϊκά και εν πολλοίς άχρηστα μέτρα, όπως η ελάττωση της χοληστερίνης και η μείωση της βρώσης κορεσμένων λιπαρών.

Ένα πρόσφατο κεντρικό άρθρο από τον κρατικό αμερικανικό φορέα National Institutes of Health αναγνώριζε ότι: «Μέχρι σήμερα, οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες δεν υπήρξαν ο στόχος διατηρήσιμων προσπαθειών δημόσιας υγείας για την ελάττωση του καρδιαγγειακού κινδύνου στις στρατηγικές ούτε της πρωτοβάθμιας ούτε της δευτεροβάθμιας πρόληψης».

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναγνώστες μπορούν να βρίσκουν προηγούμενα άρθρα της σειράς κλικάροντας στις συνδέσεις – links που ακολουθούν κάτω από το άρθρο ή αναζητώντας τα βάζοντας το όνομα του συγγραφέα στη μηχανή αναζήτησης του zougla.gr)

Ο Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου είναι ιατρός Αντιγήρανσης

Διαβάστε επίσης:
Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 56ο), Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 09:42

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 55ο), Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010, 10:18

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 54ο), Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010, 09:54

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 53ο), Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, 11:00

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 52ο), Σάββατο 29 Μαΐου 2010, 10:59

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 51ο), 15 Μαΐου 2010, 10:38

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 50ο), 1 Μαΐου 2010, 10:00

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 49ο) Σάββατο, 17 Απριλίου, 09:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 48ο) Σάββατο, 10 Απριλίου, 10:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 47ο) Σάββατο, 20 Μαρτίου, 11:04 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 46ο) Σάββατο, 6 Μαρτίου, 10:21 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 45ο) Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 12:40 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 44ο), Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, 09:00

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 43ο), Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 11:36

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 42ο), Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 10:00

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 41ο), Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 09:20

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 40ο), Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, 10:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 39ο), Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 07:21

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 38ο), Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, 11:32

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 37ο), Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, 09:52 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 36ο) , Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 10:04 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 35ο) , Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 10:04 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 34ο) , Κυριακή 21 Νοεμβρίου, 13:37 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 33ο) , Κυριακή 15 Νοεμβρίου, 14:57

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 32ο), Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 10:52

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 31ο), Σάββατο 1 Νοεμβρίου, 10:52

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (μέρος 30ο), Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 2:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε & να δείχνετε νεότερος (μέρος 29ο), Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 10:31

Πώς να γίνετε, να νιώθετε & να δείχνετε νεότερος (μέρος 28ο), Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 10:00

Πώς να γίνετε, να νιώθετε & να δείχνετε νεότερος (μέρος 27ο), Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 10:00 

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 26ο) , Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 11:11 

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 25ο) , Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009, 11:16 

Πως να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 24ο) , Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009, 11:16

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 23o), Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009, 12:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 22ο) ,Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009, 10:11 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 21ο) ,Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009, 11:46 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 20ο) ,Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, 12:34 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 19ο) ,Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009, 12:22

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 18ο),Σάββατο, 30 Μαΐου 2009, 10:10 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 17ο) ,Σάββατο, 16 Μαΐου 2009, 12:45 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 16ο) ,Σάββατο, 9 Μαΐου 2009, 09:58 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 15ο) ,Σάββατο, 2 Μαΐου 2009, 12:54 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 14ο) ,Σάββατο, 25 Απριλίου 2009, 11:41 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 13ο) ,Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009, 11:18 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 12ο) ,11 Απριλίου 2009, 11:20 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 11ο) ,4 Απριλίου 2009, 10:22 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 10ο) ,28 Μαρτίου 2009, 12:09 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 9ο) ,21 Μαρτίου 2009, 12:56 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 8ο) ,14 Μαρτίου 2009, 11:45 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 7ο) ,7 Μαρτίου 2009, 09:18 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 6ο) ,27 Φεβρουαρίου 2009, 15:33 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 5ο) ,21 Φεβρουαρίου 2009, 10:11 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 4ο) ,13 Φεβρουαρίου 2009, 15:00 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 3ο) ,31 Ιανουαρίου 2009, 16:20 

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι (μέρος 2ο) ,22 Ιανουαρίου 2009, 16:17

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι, 13 Ιανουαρίου 2009, 13:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης