Ημερίδα με θέμα «Πόσιμο νερό και υγεία» διοργανώνει η ΕΥΑΘ Α.Ε. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 17.00 (Αγ. Δημητρίου 159Α), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Θα μιλήσουν ο Νίκος Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ Α.Ε., με θέμα «ΕΥΑΘ Α.Ε., μια σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας», η Μαλαματένια Αρβανιτίδου – Βαγιωνά, διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής ΑΠΘ, με θέμα «Μικροβιολογική ποιότητα πόσιμου νερού και δημόσια υγεία» κι ο Κώστας Νικολάου, χημικός – περιβαλλοντολόγος, για «Το νερό στον κόσμο: κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χημικοί της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γεωργία Σερετούδη και Μαριάνθη Τσίρτου, θα μιλήσουν για την παραγωγή του πόσιμου νερού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τους ποιοτικούς ελέγχους του πόσιμου νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. Το ερευνητικό έργο της ΕΥΑΘ για τη διαχείριση των υδατικών πόρων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή θα παρουσιάσει ο Αθανάσιος Σουπίλας, διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας.

Το πρωί της ίδιας μέρας, στο Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ θα φιλοξενηθεί εκδήλωση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μαθητές σχολείων θα ξεναγηθούν στο μουσείο και θα ενημερωθούν πάνω σε περιβαλλοντικά προβλήματα μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού για το περιβάλλον «Planetbook» (το οποίο δημιούργησε η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΚΕΑΝ).

Η καμπάνια της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού εστιάζει στο θέμα της παραγωγής υδροβόρων τροφίμων και αποτελεί συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης