Ζεστός ή κρύος αέρας; Τα τελευταία χρόνια, τα κλιματιστικά δουλεύουν ακατάπαυστα σχεδόν σε κάθε σπίτι, στα δημόσια κτίρια, στα αυτοκίνητα, στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε όμως, είναι ότι η λανθασμένη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας, αφού μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ασθένειες.

Βήχας και δύσπνοια
Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από βρογχικό άσθμα ή χρόνια βρογχίτιδα, μπορεί να παρουσιάσουν επιδείνωση της ασθένειας, όταν εκτίθενται σε μολυσμένα κλιματιστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλεργική ρινίτιδα
Μια άλλη ασθένεια που έχει συνδεθεί με την υπερβολική χρήση των κλιματιστικών είναι η αλλεργική ρινίτιδα. Η συχνή χρήση του κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του αναπνευστικού από μύκητες και σκόνη με αποτέλεσμα την επιδείνωση ή την εμφάνιση αλλεργιών ειδικά κατά την εποχή της άνοιξης.

Μετάδοση ιώσεων
Σύμφωνα με πρόσφατες ιατρικές μελέτες, τα κλιματιστικά σε κοινόχρηστους χώρους είναι υπεύθυνα για την μετάδοση μεταδοτικών ασθενειών όπως η γρίπη, αφού στο σύστημα κλιματισμού συσσωρεύονται παθογόνοι μικρό-οργανισμοί οι οποίοι ανακυκλώνονται στον αέρα του χώρου προσβάλλοντας άτομα κυρίως με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης